Leyenhof: de bouw van begin tot eind

De feestelijke opening van Leyenhof!

In het nieuwe hart van Helvoirt staat woon- en zorggebouw Leyenhof. Met 50 huurappartementen en 32 zorgappartementen, en een restaurant, dé plek waar mensen in de vertrouwde omgeving van het dorp oud kunnen worden. Op 19 en 20 mei werd het gebouw feestelijk geopend.

Vrijdag 19 mei

De officiële opening van Leyenhof startte met een act. Twee 'bewoonsters' van Leyenhof kwamen de feesttent binnen en vertelden over hun ervaringen. Bestuurders Hilly Jager van 't Heem en Aart Jan Gorter van Woonveste heetten de aanwezigen welkom en spraken hun trots uit over de oplevering van het moderne gebouw. Na de welkomstwoordjes gingen de huurders en genodigden naar buiten voor het onthullen van het geschenk van 't Heem en Woonveste aan de huurders. Samen met een huurder van 't Heem en een huurder van Woonveste onthulden de beide bestuurders een bankje. Het symbool voor ontmoeting! Na de opening is het bankje in de ontvangsthal geplaatst en er wordt al volop gebruik van gemaakt.

Zaterdag 20 mei

Na de officiële opening op vrijdag, volgde de opening voor het dorp op zaterdag. Vele bezoekers kwamen een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. Ieder uur waren er rondleidingen door Leyenhof. De open dag startte met een optreden van het koor Cantique. In de middag trad koor Nostalgia op en later op de middag zorgden de kinderen van streetdancegezelschap Animo voor spetterende optredens! De sfeer was goed en de bezoekers waren zeer te spreken over de appartementen. In het restaurant genoten ze van een hapje en drankje.

Modern, maar toch dorps

Het centrumplan voor Helvoirt is erop gericht de dorpse kwaliteit van Helvoirt te behouden en te versterken. Als onderdeel van dit centrumplan realiseerden ’t Heem en wooncorporatie Woonveste gezamenlijk het nieuwe woonzorggebouw Leyenhof.

Woon- en zorggebouw Leyenhof is gebouwd aan het Martinipad in Helvoirt. Het ontwerp van Leyenhof past het in het dorpse straatbeeld en herbergt alle moderne (zorg)voorzieningen die voor de toekomst nodig zijn. Op de verdiepingen in het nieuwe woon- en zorggebouw zijn 50 zelfstandige huurappartementen gerealiseerd. Op de begane grond liggen de 32 zorgappartementen met ondersteunende ruimten, zoals huiskamers voor bewoners met dementie of voor dagopvang.

De huurappartementen zijn bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar. Het nieuwe gebouw is gekoppeld aan de bestaande aanleunwoningen van het Hofpad. 

 

Meer weten?

Heeft u interesse in een woning in de nieuwbouw of wilt u meer informatie? Onze medewerkers helpen u graag:

info@woonstichtingtheem.nl