De bouw van Haarensteyn in vogelvlucht!

Drukte en gezelligheid op openingsweekend Haarensteyn

Wonen, zorg en welzijn op een plek: dat was vanaf het begin de gedachte achter de nieuwbouw van Haarensteyn. Die gedachte is werkelijkheid geworden. Het karakteristieke gebouw is de plek waar velen al even een kijkje zijn komen nemen. Of een drankje of hapje hebben genuttigd in het sfeervolle restaurant, dat de gehele dag geopend is! In juni verhuisden huurders en cliënten naar het nieuwe gebouw in Haaren.

Op 16 en 17 september werd het gebouw officieel geopend.

Vrijdag 16 september

Adri van Haaren en Ad van de Ven openden vrijdag op ludieke wijze de officiële openingsmiddag. Adri als 'laatste nieuwe huurder' en Ad kwam bij hem op bezoek. Ze spraken met Aart Jan Gorter, bestuurder van Woonveste, die iedereen welkom heette bij de officiële opening en die de vele partijen die bijdroegen aan de bouw van Haarensteyn, bedankte. Daarna kwam onze bestuurder Hilly Jager aan het woord, die haar trots uitsprak over het mooie gebouw en vertelde over de vele organisaties in het dorp waarmee Haarensteyn verbonden is.

Mevrouw Geboers, huurder van 't Heem, en mevrouw Brekelmans, huurder van Woonveste, onthulden een boombank en openden daarmee officieel gebouw Haarensteyn in Haaren. De boombank is een geschenk van 't Heem en Woonveste aan de cliënten en huurders van Haarensteyn.

Het officiële gedeelte werd afgesloten met een vendelgroet door de drie Gildes uit Haaren.

Zaterdag 17 september

Om 11.00 uur startte de open dag voor het dorp met een geweldig optreden van Zanggroep Vocalis. Meteen vanaf de start van de open dag zat het restaurant vol. Na het optreden ging de eerste rondleiding door het gebouw van start. De hele dag waren er veel bezoekers; veel inwoners van het dorp kwamen een kijkje nemen in Haarensteyn. Naar schatting bezochten zo'n 800 mensen de opening. Er was veel interesse in de rondleidingen, die daarom bijna ieder half uur werden georganiseerd. Een echtpaar stelde hun appartement open, zodat de bezoekers een appartement konden bekijken. Vanaf 13.00 uur stond een proeverij van hapjes klaar in het restaurant. Bezoekers waren te spreken over het mooie gebouw!

 

Zorgeloos wonen in het hart van het Haaren!

In het hart van het dorp Haaren realiseerden we een nieuw woon- en zorggebouw. Haarensteyn telt 63 huurappartementen en 34 zorgappartementen.

De zorgappartementen zijn gelegen op de begane grond, de huurappartementen op de verdiepingen. De verschillende woonblokken zijn met elkaar verbonden. De woningen kijken uit op binnentuinen, de kapel of de André Vissersstraat.